måndag 16 juni 2008

Söndagssegling på Värtan 16/6

Dags för familjen att premiärsegla för säsongen. Ida och Klara hoppade ur sängen som nyrostade bröd och ville ut och segla. Fint väder och lagom vind - vi lägger ut runt 11 och seglar förbi Kråkudden och Näsa Äng förbi Djursholm och ner mellan Tranholmen och Stocksund till Ekhagen och Stocksundstorp.

Tjuvlånar en båtplats mellan Y-bommar på Solna Båtsällskaps brygga nedanför Himlabacken där vi käkar medhavd skink- och pastasallad och blir påkomna av hamnkapten som dock är vänligt inställd och "beviljar tillfälligt lån av båtplats för lunch".

På hemvägen åker vi runt Tranholmen via Ropsten, Lidingöbron och sedan ner på Stora Värtan vid Blomskär. Siktar Viking Plym vid Tornön och får ner seglen precis innan ett rejält ovädersmoln dyker upp och bombar oss med 10 m/s.



Grannbåten kommer inplanande och handbromssladdar in med sin rostfria noskonsbeprydda för svepande olidligt nära längs vårt fribord. Han konstaterar kallt att vi inte har några fendrar ute - vilket han inte heller har... Nåja det gick ju bra i alla fall. Skön premiärsegling i alla fall.

Träffar Bengt på bryggan som räcker över priser från gårdagen. Pokal, eller i alla fall en liten blomvas i mässing, medalj till alla samt en hårfön blev prisskörden.

Diskuterar gårdagens SB-BB situation och vi är överens om att vi inte är överens. Jag hävdar att han hade sjunkit om vi inte väjt och han hävdar att han inte hade gjort det. Vad kan man säga? Jag är dock övertygad om att han hade rykit i en protestförhandling. Jag anser för övrigt att man inte skall ge sig in i situationer där man riskerar att ryka i en protestförhandling. Sportmansanda, sunt förnuft och allt det där...

Nåja, saken får väl anses vara utagerad. Nästa gång blir det protest, och så får vi se till att falla bakom istället för att panikslå i lä och bli överrullad, alternativt läboga. Surt att sumpa ett par båtar på grund av en sådan situation när man anser sig ha rätt. En annan lärdom är att det kan vara ganska bra att ha en blocker i lä som tar dylika smällar med inkommande SB båtar - bara att gratulera Blondie till en taktisk delikatess, medveten eller ej.

Inga kommentarer: