tisdag 13 maj 2008

Sjösatt, påmastad och provstartad...

Så var hon i sjön igen.

Sjösättningen avlöpte utan större dramatik igår (måndag den 12/5) eftermiddag vid 16.30-tiden. Anders lyfte och körde bort Tilde till kajen vid mastkranen i den kalla nordanvinden. Enda plumpen var att kölen fick sig en liten ding på SB sida när han skulle sätta ner kölen i 'diket' på lastbilsflaket, men det var väl blåsten som ställde till det kan jag tänka mig.

Stefan kom ner vid 19-tiden och hjälpte till med att masta på, och pipan var på plats vid 20.00. Hem och äta lite och sedan ner och skruva in riggen. 7 respektive 6,5 på över och undervant. Lite lösare än vad jag har haft tidigare, men jag tänker att man får skruva upp riggspänningen när det vankas hårdvind första gången... I säng runt 00.00 efter att ha meckat ihop motorn.

Ner till hamnen vid 20-tiden för att provstarta motorn och förbereda inför onsdagsseglingen den 14/5. Motorn spinner på riktigt fint. Tycker att den går lite tystare nu än tidigare, men det kanske beror på att man slipper tokvarva för att den inte skall dö bara. Verkar hur som helst funka, men tomgångsvarvet behöver ställas upp lite. Drar tampar och städar upp lite ombord. Monterar brytblocket för fockvagnen som inte återmonterats efter förra årets plastning av däcksgenomföringar.

Imorgon smäller det. Skall bli väldigt skönt att få segla lite efter att ha tokknegat med Tilde senaste månaden. Äntligen framme vid målet för ansträngningarna. Känns riktigt kul och inspirerande.

Inga kommentarer: